Lämna en kommentar

2012 – För Sverige i tiden

Jag är ganska lättinspirerad och jag blir lätt intresserad av olika saker jag hör och läser. Något som har lockat min uppmärksamhet mer och mer den senaste tiden är bilden på det samhälle vi lever i och vart det är på väg. Speciellt det där om vart vi är på väg. Som lärare är min uppgift att leda mina elever till de förmågor och färdigheter, den kunskap, de behöver för att kunna stå rustade för framtiden. Det känns då viktigt att inte bara köra på i invanda mönster utan att åtminstone fundera på hur den framtiden kan komma att se ut. Att veta kan jag ju inte.

Jag såg idag ett inspelat föredrag av Johan Ronnestam, och det pekade på en framtid, gav en fingervisning om vad som kanske kommer. Det gav också ganska tydliga bilder av vad han anser att vi behöver för att stå rustade att möta den framtiden. Det inslaget skakade om min världsbild lite – gav mig lite mer att tänka på.

Titta på det du också. Låt dig bli lite omskakad – eller inte. Det kanske inte är något nytt för dig, men jag fick mig en funderare, och kanske kommer det märkas lite i min undervisning. Jag hoppas det.

/ Lotta

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: